15.11.10

Bloodties XIII.

Chapter 13

Apartment Melati, 6.10 pagi.

“You tak pergi sekolah.?” Piey bertanya sambil menyapu jem di roti.

“Kejap lagi kot. Tak terasa nak pergi.” Aey menjawab tanpa mengalihkan pandangan dari skrin laptopnya. Piey mengunyah perlahan sambil memerhati.

“You tak habis-habis online kan.? Website apa tu.?” Piey cuba mendekati Aey.

Aey menutup skrin laptopnya dengan pantas. “Kan I dah cakap, kalau I ada depan laptop, don’t come near me within 1 metre. Tak faham-faham lagi ke.?” Leher Piey dicekik. Roti yang dikunyah tidak sempat ditelan, tersangkut di esofegus.

“Bbbbbaaaik. Tak kacau dah.” Sebaik tangan Aey yang mencekik lehernya dilepaskan, Piey menjawab. Terkejut barangkali.

“Nah beg. Pegi sekolah tu. Dah lewat.” Aey melempar beg hitam ke riba Piey.

“Awal lagi kot.. Awak dah makan ke? Nah roti.” Piey menyuakan sekeping roti yang belum sempat dimakannya lagi.

“Letak je kat situ.”

“Nanti sejuk, liat susah nak kunyah. Nah, ambik.”

“Yela-yela.. Kuat membebel betul budak ni...”

“Ha, macam tu la... Aey, can I ask you something, again.?”

“Hm..? Nama I yang betul apa..? Tak putus asa lagi ke.?”

“Tak.”

“Kenapa perlu tahu.?”

“Entah, tak biasa kenal rapat dengan someone just tahu nama pendek-pendek.”

“Alasan lain nampak.? Tak lepas jugaklah. I can’t tell you.”

“Kenapa.?”

“Ada la sebabnya. Lagipun kalau you nak tahu sangat, pandai-pandai la cari. Kata Anarchist. Mesti dah ada bakat. Kalau tak I takkan pilih you dulu.”

“Kenapa perlu serumit ini.? Kenapa perlu I.?”

“You suka begini, betul.?”

“Yeah.”

“Sebab tu lah, kita bukan ditakdirkan bersama.”

****




Kuala Lumpur International School, 6.25 pagi.

“Hey mister.!” Vivian melambai separuh jerit ke seberang padang. Sambil berlari-lari anak, Vivian mengejar Nouh. Nasib baik, Nouh menunggu.

“Pagi-pagi lagi dah semangat, you ni.” Nouh tersengih, lucu melihat Vivian.

“Haih., you ni. Macam tak kenal I. Dah breakfast.?” Vivian tercungap, mengambil oksigen, sambil melambai tangan kepada Aman.

“Sudah, sudah. You tanya I ni, you dah breakfast ke.? Makan apa tadi?” Dilihat jam, baru 6.30 pagi.

“Belum, nak ajak you lah ni.” Vivian menjawab, sambil tersengih.

“Aih, Nouh je.? Aman bila?” Aman menyampuk dari sebelah.

“Yela, sekali la.. Lagipun, ada something nak bagitau korang ni..” Vivian menjawab, separuh bisik.

“Baiklah, Aman. Kafe jom.” Nouh berjalan mendahului yang lain.




Kafeteria KLIS, 6.35 pagi.

“Haa, apa nya.?” Aman bertanya sebaik melabuhkan punggung.

“Sabar la kau ni pun, bagi la dia makan dulu.” Nouh menyiku Aman di sebelah.

Vivian mengeluarkan bekal makanan dari dalam begnya. Beberapa keping roti berintikan tuna diisi dalam bekal itu. “Tau tak pasal gelang you bagi kat I haritu.?”

“Yeah., kenapa.? Dah tau sapa punya.?” Nouh menjawab. Bekal disua kepadanya. Diambil satu. Aman juga tak terkecuali, mengisi perut sekali lagi.

“Serius.?” Aman macam tak percaya.

“Tak, belum tahu siapa punya. Tapi I dah tau kedai mana yang buat gelang tu.” Vivian menjawab, sambil menghabiskan baki terakhir roti.

“Dah tahu.? Kedai mana.?” Aman bertanya lagi. Vivian memandang sekilas ke arah Nouh, kemudian memandang semula ke arah Aman sambil menuding jari.

“Your uncle’s.”

****


“Aku still tak percaya Nouh kembar kau.” Q-bee memulakan topik perbualan. Mereka di dalam kelas, sambil membuka buku subjek permulaan hari itu.

“Apa pulak tak percaya.. Betullah..” Nour sekali lagi cuba meyakinkan rakan-rakannya.
“Papa kau tunjuk birth certificate dia tak?” Sushi bertanya pula.

“Tunjuk, ada sekali tu kitorang dinner sekali. Two families one table.” Nour menjawab. Dia menyelukkan tangan ke dalam beg, sehelai kertas dikeluarkan. "Tengok.”

“Kau bawak pegi mana-mana ke kertas ni.? Serius shit.” Q-bee mengambil kertas itu dari Nour. Sushi juga membaca apa ditulis di kertas itu.

“Aah la.. Sama.. Sama darah, sama hari, sama nama bapak, waktu je lain sikit.. Kau 4.50 pagi, dia 4.25 pagi..” Sushi membaca kembali apa ditulis di kertas itu. Salinan sijil kelahiran Nour dan Nouh ditukar tangan kembali.

“Dia tak kisah ke kau tunjuk kat kami ni.?” Q-bee sedikit kehairanan.

“Siapa? Nouh.? Dia dah tahu dah korang ni best-buddies aku. Aku tak bagitau lagi dia dah cakap.” Nour menjawab sambil meletakkan kembali kertas tadi ke dalam begnya.
“Cakap apa.?”

“Katanya, ‘Q-bee dan Sushi, kau tak perlu berahsia dengan diorang. Aku percaya.’Haa, gitulah.” Nour mengulangkata kembali apa disebut Nouh padanya.

“Fuwaa.. Ni yang buat aku meleleh dengar ni.. Terharu seh.” Q-bee menjawab terpegun.

“Kan.? He is so can be your brother-lah.” Sushi juga bagai terharu sama seperti Q-bee.

“Heheh. Ada-ada je korang ni. Dah, dah. Cikgu dah masuk. Jap lagi sembang lagi.” Nour sudah ternampak Cikgu Syifa’ berjalan di seberang tingkap kelas.

10 comments:

izrin_anis said...

cam tak percaya dah baca sampai 13...
makin lame makin better dari segi grammar n words..hahahaa~

tapi erk cerite die sgt erkkk ish rase nak tampor aey tuh sekarang jugak or bunoh pun boleh..tapi seriously life macam ni wujud ke kat mesia ni?

hahaha serius tak soalan hahahaha~


keep up ur guud work!caiyok2!

Ar. Pedophile said...

serius gila soalan. heheh. >.<

taktahu if orang macam aey tu wujud ke tak kat malaysia.

mungkin ada.?

saya jadikan watak dia hyperbolastic., which., i am exaggerating.

tapi dari segi environment., memang ada.

lelaki pompuan duduk serumah belom berkawin., ada.
lelaki tampar kawan sendiri., ada.
remaja minum2 dalam kelab., ada.

i've saw the scene., and try to make it as stories.

mungkin tujuan saya menulis cerita ini masih kabur sekarang sebab mana boleh saya ceritakan jalan ceritanya kan.? :)

tengs for the motivation words.

i will. :)

nur said...

weh, aku ske sci-fiction story mory kau ni..

serius half betul half fantasi..
sweet giler dow.

tapi en, agak kuciwa laa nouh ngan nour tu brader n sister..
kalu bukan.. pastu fall in loved. surely girls addicted dgn citer kau ni... muahahha.

overall komen,

fantastic.. ikhlas dow tak munafik. haha, ok dah puji ni.. sambung laa eh.. bagi abes tahun ni gak. bleh?

:)

Ar. Pedophile said...

nur;
perh., terharu siot ko cakap camtu. :') mesti malam ni aku dapat mimpi yg indah. >.<

hahaa. tengok jela camna kisah cinta story ni., sweet ke sweat. ntah2 wet. >.<

laju gila ko baca. hahaa. XP

nur said...

ala, aku da jmpe blog ni last few month ago.. tapi aku tak teringin nak bace cause, sikit gler chapter..

mematikan niat nak bace dow.
tapi tgk hari ni dah agak full chapter.. agak2 aku bace la.. mler2 bosan, tapi last2 giler best.. start nouh jmpe abdacadabra magic2 tu..

sory I am abit jujur ya..
;) ok ta pe, take ur time na abes kan citer kne ade idea en.. huhu

Ar. Pedophile said...

nur;
sikit giler chapter.?
full chapter.?
camna tu.?
takpaham.~ -.-"

oh., saya suka seorang jujur yg sentiasa bercakap benar walaupun pahit. :D

nur said...

dont get me wrong k,
aku jenis reader yg sker tgk idea.
bukan jenis tgk poetry or baku or kawaii sempoi ke ape..

kalau kau tgk balik chapter first ngan kedua, aku ta nmpak idea yg aku sker na tgk.. sbb sikit pararaph btol ak? n then. later chapter.. it gettin intresting.. so on, n so fourth.. ;)

dari sikit2 idea , lame2 aku agak nampak apa yg idea kau tu.. n related to anarchist.. quite giler la.. ngan part2 horny tuh.. hakhak.. seyes weh.. kalau kne pblisher konfem kne edit ngan editor.. huhu

Ar. Pedophile said...

nur;
haha., oke2. aku paham..~ aku kengkadang suka poetry, tapi yg dalam-dalam sangat maknanya tu tak lepas la. :P apekah kawaii sempoi.? kawaii aku tau., "comey" kan.? "kawaii sempoi" tu pulak apekah.? -.-

oh, dah awal-awal tu baru prologue.. ko baca komik helios eclipse ngan maid maiden pun boring part awal2.. haha. >.<

nama pon anarchist. haha. tapi tu lah., sayang betol kalo editor edit tak hengat punya novel ni. huk2. kena cari publisher singapore la camni. >.<"

nur said...

kawaii sempoi?
itu madah lah.. madah ye.. aku merapu je tu.. dont get too serious ngan kata2 nista ku hak2.

kau amek serius komen pembaca eh.. hak2. ala.. ada je pblisher msia yg buat ta tau ngan mende2 horny ni..
ta silap, creative interprise kot.
aku de bce satu novel yang sorang lady buat.. serius ada page.. citer sal sex.. giler dowh.. hak2.

malaysia still takde garis 18sx dow.. sian btol negara ni.. ;)

Ar. Pedophile said...

nur;
mestilah saya amik serius dengan kata-kata rakan pembaca.! :P

ehh.. lady tu tulis dalam bahasa inggeris kot..