21.11.10

Bloodties XV.

Chapter 15

“Kau dengar tak baru ni Convent Bukit Nenas ada student high dalam sekolah?” Reen datang kepada Vivian dan terus membuka topik hangat.

“Haa? High.? Apa kes.?” Vivian kehairanan, ingin tahu lebih lanjut.

“Semalam. Member aku, si Ah Yuan tu cerita. Ada kawan dia pening-pening sikit. Nama kawan Ah Yuan tu, Lily kot. Maybe sebab berdiri lama sangat time assembly. Then, dia pergi la bawak member dia jumpa pengawas bertugas kan. Pengawas tu bagi la ubat demam. Dah dia rasa dahi Lily panas pelik ja. Pastu disuruh rehat dalam sickbay. Masa Ah Yuan lepak dengan member dia tu, something weird happen.” Panjang Reen menerangkan.

“Weird? How weird?” Sampuk Vivian.

“Masa tidur tu, Lily macam meracau-racau. Ah Yuan pergi la kat katil Lily. Tetiba, Lily pegang tangan Ah Yuan. Diusap perlahan. Ah Yuan dah rasa meremang bulu roma dah.”

“Fuh, demam teruk kot...?” Sampuk Vivian lagi.

“Apa pulak demam sampai usap-usap manja camtu. Agak-agak la kau ni pun. Hmm, pastu Ah Yuan tarik la tangan dia. Dah rasa pelik kan. Then, paling pelik sekali, Lily masukkan tangannya ke dalam skirt Ah Yuan.” Sambil mendekatkan diri ke Vivian, Reen membisik.

“Pergh. Teruk tu. Camna boleh tau dia high?” Vivian menutup mulutnya tak percaya dan terkejut.

“Ah Yuan panggil pengawas before something bad happen. Cikgu bertugas datang, tanya Lily. Lily jawab macam mabuk. Ingatkan sebab Lily minum semalam. Tapi Ah Yuan cakap tak pun. Bila diorang periksa apa Lily makan, baru sedar yang ubat demam diberi pengawas tadi tu punca Lily jadi macam tu. Nasib cikgu yang bertugas hari tu cikgu kimia. Memang dia kenal sangat la dengan pil ecstacy tu. Rasa lain sikit dari paracetamol.”

“Peh, salute-lah dengan cikgu tu. Lepas tu? Apa jadi?”

“Cikgu tu marah pengawas tu kenapa tak check dulu ubat dalam botol ubat. Tapi tak boleh salahkan pengawas tu gak sebab dia pun manalah tahu pasal pil-pil ni kan.”

“Hmm, betul juga tu. Tak boleh salahkan dia.”

“Lepas tu, cikgu tu tanya pengawas, ada sesiapa lagi tak makan ubat tu. Pengawas tu cakap ada 7 orang. Cikgu suruh cari bebudak tu, bawak padanya.”

“Wow. Seven? Banyak jugak tu.”

“Aah, kan? Worst of it, empat orang tengah buat oral sex dalam tandas, baju dah tertanggal tinggal skirt. Lagi tiga tengah terbaring kat lantai kelas.”

“Oral sex? Gi-la. Then? Apa cikgu buat?”

“Taktau lagi. Dengarnya kantoi dengan parents. Harini baru meeting dengan parents.”
“Giiiiilaaaa betol.....!!! Siapalah yang tukar paracetamol dengan ecstacy ni.? Lawak kurang ajar betul.”

“Entahlah. Oh ya, satu lagi. Dekat pil ecstacy tu ada lambang.” Reen teringat sesuatu lalu mengambil buku conteng dan melakar sesuatu. “Kau tahu kan apa maksud lambang ni.?”

“Anarchist.” Reen dan Vivian berkata serentak.

****

Melissa hanya senyum sinis apabila berita mengenai paracetamol ditukarkan kepada ecstacy sampai kepadanya. Memang dia dapat jangkakan, kes sekolahnya itu pasti akan mudah tersebar ke luar. Sekolah popularlah katakan. Bukan senang nak jalankan kegiatan tanpa ada satu pun kesilapan. Nasib baik kali ni mereka tidak terlalu mengharapkan Piey seorang melakukan segalanya. Kalau tak, belakang Piey akan dicacah sekali lagi. Termasuk mereka yang lain, yang terlibat sama, tidak terperasan kesilapan Piey.

“Bukan senang aku jadi L. Kau takkan boleh naik pangkat macam tu saja, Piey.” Bisik Melissa sendirian. Dia bukan bencikan Piey. Tapi dia cemburu. Baru masuk Anarchist, dah diberi tugasan. Buat secara sendirian pula tu. Alih-alih, careless person la pulak. Nasib kau lah Piey, kena hukuman untuk hari pertama bertugas. Bengang betul aku bila tengok badan dia tu. Cantik sangat. Kenapa badan aku tak macam tu? Baru senang buat tugasan. Melissa melayan diri sendiri. Dia belajar seperti biasa. Walaupun dia berada dalam honeymoon year, ini tidak mungkin melekakannya untuk belajar menjadi lebih baik, kerana dia sudah bosan berada di Malaysia.

****

Pintu utama dibuka. Salam diberi, kedengaran dijawab. Beg diletakkan. Kaki dilangkahkan menuju ke dapur. Botol air dikeluarkan dari dalam peti sejuk. Diteguk 3 kali. Botol diletakkan kembali ke dalam peti sejuk. Kaki dilangkah menuju ke bilik. Tali leher dilonggarkan. Disangkutkan ke penyangkut berkaki tiga. Baju. Hanya tinggal seluar dan singlet. iMac dibuka. Username dan password diminta. Ditaip h.a.z.r.i.e.q.n.o.u.h sebagai username dan j.a.n.g.a.n.p.e.r.a.s.a.n.b.a.g..u.s sebagai password. Nouh menunggu laptop sedia membuat tugas. Bunyi ketukan pintu kedengaran. Pintu dibuka.

“Awal balik hari ni? Selalu tak balik before 3.” Puan Nisa bertanya.

“Awal ke.? Haha. Harini tak lepak dengan Aman.” Nouh menjawab sambil tersenyum.

“Tak apalah kalau begitu. Kamu dah makan? Nasi ada kat bawah tu. Panas lagi.” Puan Nisa menjemput Nouh makan di bawah.

“Lauk?”

“Drummets, Kailan Ikan Masin, dengan Sambal Belacan. Tu jela. Macam tak biasa pulak kamu ni.”

“Wah, kecur liur dengar ni. Baiklah, lagi 10 minit Nouh turun.”

“Baik, mak buat air dulu ye.?”

“Baik, mak.” Pintu ditutup. Nouh kembali menghadap skrin lcd. “Eh? Ada offline message dari Puspa...”

“Hai, Nouh.! Lama betul kita tak sembang, kan.? Bila awak nak online YM ni.? Rindu, rindu.. Haha. Buzz me when you online okay? XOXO”


Nouh hanya tersenyum sambil menaip balasan. Dia lantas mandi, kemudian turun ke bawah.

Makanan tengahari menanti.

7 comments:

nur said...

entah nape aku rasa kurang sngt scene detective die..

:) I want more clue than horny.. haha

AtieAbid said...

next chapter mana?

M. Faiz Syahmi said...

nur;
ada scene detective ke.? >.<

klue ape.? bila aku bagi klue.? -.-

atieabid;
tungguuuuuu~ ngeh2.

anne nazrin sue said...

alaaaa...


lambat la ko apdet. aku nak download ni.

ceh. padahal baru baca sampai chapter 2 hahaaha...

M. Faiz Syahmi said...

anne;
hahaha. dah2.

nur said...

takde la cter ni bukan based on penyiasatan thingy ker?

I mean like, pluto ngan anarchist tu... ke?

M. Faiz Syahmi said...

nur;
maybe kot.
aku taip cerita ni direct je. takda plan-plan apa pun.